waiting for our forever
love, like this

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Poets and pornstars

Engleska. '90.

Ne obećajem nešto dobro, nešto zanimljivo. Jednostavno želim pisati nešto drukčije od hpff-a. To je dio mojeg djetinjstva, ali sam naučila pustiti. : D

Bilo pa prošlo: Rogue, Namarie i Beatrice. Rest in peace.


Čitam:
×Cigarettes and chocolate milk
×Agatha
×Faith
×Full Moon
×Ruta
×Rie

Arhiva:
1. April Rain
2. Empty
3. In the Dark
4. Paperthin Hymn
5. Morning After Dark
6. Wonderwall

Ladies and getlemen

Image and video hosting by TinyPic
Thora
"I'm the reason you exist."

~~~

Image and video hosting by TinyPic
Tallulah Lowell
"Beauty is in the eye of the beholder and it may be necessary from time to time to give a stupid or misinformed beholder a black eye."

Image and video hosting by TinyPic
Selene Pattinson
"I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."

Image and video hosting by TinyPic
Carmen West
"Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why we call it 'The Present'."

Image and video hosting by TinyPic
Aidan Rollins
"Fairy tales, are more than true. Not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated."

Sleepwalker's dream

"Bitno je stalno održavati Zemlju u pokretu, pjeniti valove i poticati osjećaje. Cijeli Svijet se kreće; ne smije se zaustaviti."
-P. Coelho, Brida

credits
Designer: heartbreak.
Reference: xo l xo l xo
Resources: xo l xo
Colours: xo
Adjustment: BD dz

23.01.2010. (subota)
4. Paperthin Hymn


Selene

Pogledala je u Tallulah i suzila oči. Ona je bila njezina zadnja nada. No, ne. Niti njoj se ova žena nije činila poznatom. Ako je mogla biti žena. Osamnaest-devetnaest godina. Pomalo starijeg izgleda. Kosa joj je bila više kratka nego duga, i skupljena u kovrče pri dnu. Lice joj je bilo nevjerojatno blijedo a usne premazane krvavo crvenim ružem. Podsjećala ju je na ljepotice iz '40.-ih godina prošloga stoljeća. Osim što prvenstveno nije bila ljepotica - bila je opasnost.

Selene je to mogla osjetiti u njezinom držanju i načinu govora, kretanja. Držala se veoma superiorno, gledala je s visine. Ali i Seleneina intuicija je bila takva - na kraju krajeva. A nju je intuicija rijetko varala. Dakle, da. Ova žena je definitivno bila opasnost u nekom segmentu svojeg postojanja. A i njena rečenica - "Ja sam razlog vašeg postojanja" nije umirivala Selene. Nekako je znala da žena ima pravo, iako to nije bilo moguće.

"Ne vjerujete mi."

Rekla je to više kao činjenicu nego kao pitanje. Osmijeh joj se pojavio na licu, otkrivajući njene blistavo bijele zube. Nije bio isuviše iskren, niti iz dragosti. Selene to nije očekivala.

"Moglo bi se tako reći."
"Ali zašto? Što sam vam ikada učinila?"

Aidan je frknuo, tjerajući Selene da ga prostrijeli pogledom. Ponekad je doista bio takav, a Selene se to nije dalo trpiti.

"Provalili ste mi u kuću!"
"I nakon svega, Tallulah ipak zadržava pristojnost. Ovaj svijet je doista najebao."

Selene se nasmijala, privlačeći poglede. Što? Pa jednostavno je bilo smiješno! Thora se ponovno nasmiješila, nešto iskrenije nego prije. Opasnost je još uvijek bila ovdje ali se sada pretvara u nešto drugo. Nešto pozitivnije.

"Kako mislite, razlog našeg postojanja?"
"Poprilično jednostavno, Selly dušo. Da ja nisam ono što jesam, vi ne biste postojali. Svako živo biće ima svrhu. Vaša je nešto neuobičajenija od drugih, ali svrha je. Možda će vas odvesti u smrt, ali ne mora. Nekako imam dobar osjećaj što se vas tiče. I, ne želim da me oslovljavate sa 'vi'. Mlađa sam od vas, fizički."

Tallulah je ustala i prekrižila ruke na prsima. Selene je to prepoznala kao pokušaj suzdržavanja. Često je bila ishitrenih reakcija. Doista se kanila promijeniti.

"Zašto si ovdje?"
"Krivo pitanje."
"Tko si ti?"
"Krivo pitanje."
"Tko smo mi?"
"Bingo, ljubavi, bingo."

Lukavo se osmijehnula Aidanu i onda zabacila glavu unatrag, smijući se. Carmen je prišla bliže Selene. Slatkasti miris je obavio zrak oko nje.


Aidan

Djevojka se smijala, iskreno zabavljena njegovim pitanjem. Nije mislio da je smiješno. Ništa u ovom trenutku nije bilo smiješno, čak niti šala na koju se Selene nasmijala. No, nasmiješio se i namignuo Carmen kad ga je zabrinuto pogledala. Oduvijek je bila nekako najkrhkija od cijelog društva. Svi su se bojali hoće li ju nešto uznemiriti (bila je i najmlađa, također). Aidan je nekako preuzeo ulogu starijeg brata, baš kao i kod Tallulah. Selene je bila drukčija priča.

"Svi smo učili fiziku u osnovnoj školi? Odlično. Aristotela znate, vjerujem. On je donio teoriju o četiri elementa. Vatra, voda, zemlja i zrak. Vatra je predstavljala strast, energiju. Voda emocije i intuiciju. Zemlja.. pa, teško je objasniti. Zrak predstavlja postojanje, po njegovoj teoriji. To se uglavnom poklapa s time, ali ne mora biti. Prijašnji su bili poprilično... drukčiji."
"Prijašnji?"
"Šuti. Sad ja govorim. Dakle, peti element se nazivao Aether i predstavljao je vrijeme i prostor. Ako sve to zamislimo kao kvadrat, on je čista sredina. On ih povezuje na neki način."
"Poanta jest..?"
"Poanta jest u tome da Priroda treba ravnotežu. Svijet se mora pokretati. Dobro i Zlo izmijenjivati."
"A mi se tu uklapamo... gdje točno?"

Nasmiješio se. Šund roman.

"Nisam mislila da dobrota nužno znači glupost, Carmen. Ali, eto. Pretpostavljam da se tu ništa ne može."

Carmen se odmaknula (iako nije bila blizu Thore) te ju uvrijeđeno pogledala. Nije se činilo da je djevojku to smetalo. Tallulah je obgrlila Carmen oko ramena, strijeljajući Thoru pogledom. Aidan se nadao da neće doći do još jedne njene reakcije, iako bi ona bila pravo osvježenje. Svi su drugi nekako povlađivali Thori, a Bog zna da Aidan to nikako nije mogao razumjeti. Svejedno, nije kanio reći nešto.

"Gubi se."
"Ne, ne kanim."
"Moja je kuća. Naređujem ti da se gubiš iz ovih stopa."

Zvonko se nasmijala i onda zakolutala očima. Bila je veoma samodopadna i to je bilo nešto što je Aidana donekle plašilo. Jer, posjedovala je nekakvu moć i on nije mogao odrediti kakvu točno. Jednostavno je bilo tako. I znao je da Selene misli isto.

"Ne možeš me otjerati ni da to želiš. A ne mislim da želiš."
"Ne budi tako sigurna u to."
"Oh, ali jesam. Sada šuti i budi dobra djevojčica, Daniel bi se ponosio."

S tim riječima je ustala i prijeteće joj prišla. Thora se nije pomaknula niti milimetra, Tallulah je za nju vjerojatno bila samo još jedno derište. Bezvrijedno derište koje bi mogla ubiti bez ikakvog posebitog razloga. A to je bilo ono na što je Aidan reagirao. Skočio je sa stolice i stao ispred Tallulah. Thora je bila udaljena samo metar i nekoliko desetaka centimetara i fizički se nije doimala strašnom. Bila je veoma niska i pomalo mršava, s dugačkim štapićastim nogama koje su izgledale veoma lomljivo.

"Otkud-"
"Oh, poznate su mi Talluline halucinacijice. Ali, hej - ako ju zamišljanje mrtve osobe čini sretnom, tko sam ja da joj sudim?"

Tallina ruka je poletjela prema Thorinom licu u samo djeliću sekunde. Aidan gotovo i nije shvatio zašto Thora čvrsto drži Tallinu ruku u svojim koščastim prstima i zlobno se ceri.

"Ne pokušavaj. Nisi, i nikada nećeš biti dovoljno snažna da bi parirala meni. Živiš na halucinacijima, makaronima i pizzi iz restorana dvije ulice odavde. Doista želiš pokušati? Ti si nitko i ništa, Tallulah Jane Lowell. Ja bih se na tvojem mjestu radije ubila nego da živim ovo što ti nazivaš životom."

Previše dijaloga? :D


21:12 - Komentiraj ( 17 ) Print - On/Off